Magamról

Saját fotó
Ételallergiával indult, relaxációs gyakorlatként folytatódott, szenvedély lett belőle...sütni mindhalálig. Egészségesen, figyelve másokra, főleg azokra, akik eddig azt hitték, le kell mondaniuk valamiről. Mások főznek, ez egy sütős blog :-)!

2012. augusztus 29., szerda

Óda az őzgerinchez

Vallomás következik: régóta vágytam egy őzgerinc formára. Túl régóta és túl hevesen égett bennem a vágy tüze ahhoz, hogy ne süssek benne valami csokisat azonnal, ahogy megkaparintom...
Egyszer csak megérkezett. Kellemesen lapos formában, rikító neonzöld színnel (ezen a nyáron komoly szövetséget kötöttem a neon színekkel...) és ráadásul szilikonból! Egyszóval maga a tökély. El sem tudnék képzelni szebbet és jobbat minthogy a kis neonszín formámban gőzölög egy töményen csokis valami. Ez a valami lett az én csokis-diós kenyérkém, amit bárki meg tud csinálni. A bárkit úgy értem: bárki, aki most jár először a konyhában! Hajrá bárki, hajrá mindenki!



Recept:

4 ek. cukrozatlan zsíros kakaópor
4 ek. apró darabokra tört, esetleg darált dióbél
2 ek. liszt
2 db egész tojás
0,5 dl olaj
1 kk. szódabikarbóna
1 dl tej (nálam laktózmentes)

A hozzávalók közül először a szárazakat, azaz a kakaóport, a cukrot, a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát keverem össze. Az elegyhez finomat hozzáadagolom a tojásokat, az olajat, végül a tejet, úgy, hogy a massza még sűrű maradjon. A masszát a szilikon őzgerinc formába öntöm, kb. fél óra alatt 160 fokon (légkeverés mellett) megsütöm. Akkor az igazi, ha a széle kérges, belül pedig kicsit szétsős, puha. Étcsoki és diódarabokkal tálalom.


Nincsenek megjegyzések: