Magamról

Saját fotó
Ételallergiával indult, relaxációs gyakorlatként folytatódott, szenvedély lett belőle...sütni mindhalálig. Egészségesen, figyelve másokra, főleg azokra, akik eddig azt hitték, le kell mondaniuk valamiről. Mások főznek, ez egy sütős blog :-)!

2012. szeptember 22., szombat

Narancsos-ribizlis illatú csokispite

Ma váratlan feladatot kaptam: egy kedves barátom szólt, hogy a kimerítő szombati sport és egy kevés, de idegesítő irodai munka után beugrana sütizni. Így megy ez: a sütiimádók meghívatják magukat hozzám. 
Nah, gondoltam munkára fel, méghozzá maradékokból. A mai klasszikusan olyan süti lett, ami a "lássuk mi van, abból sütünk" kategóriába sorolható, de gondolom tapasztalatból tudjátok, hogy az ilyen spontán ötletek eredményezik a legjobb recepteket. Aki imádja, ahogy a gyümölcs, a bourbon vanília és a kakaó illata belengi a konyhát, annak kár lenne kihagynia ezt a villámgyors, ínycsiklandó finomságot.



Recept (20 cm átmérőjű formához)

1 bögre liszt
1/2 bögre cukor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1 ek szárított narancshéj
1 kk szódabikarbóna
1 ek kakaópor
10 dkg vaj (nálam laktózmentes)
1/2 bögre gyümölcsjoghurt (nálam laktózmentes erdei gyümölcsös)
1 ek rizstej
1 ek olaj
1 tojás

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem. Egy másik tálban elegyítem a lisztet, a szárított narancshéjat, a kakaóport és a szódabikarbónát. A két tál tartalmát alaposan összekeverem és hozzáadom előbb a joghurtot, majd a rizstejet és az olajat is.  Ha kész a puding sűrűségű tészta, akkor sütőpapírral bélelt formába öntöm és alaposan megszórom a vegyes erdei gyümölcs keverékkel. A gyümölcsöket nem nyomkodom bele a masszába, sütés közben úgyis megsüllyednek egy picit. 170 fokon, légkeverés mellett fél óra alatt sül meg. Ha kihűlt, vaníliás porcukorral szórom meg.


Nincsenek megjegyzések: