Magamról

Saját fotó
Ételallergiával indult, relaxációs gyakorlatként folytatódott, szenvedély lett belőle...sütni mindhalálig. Egészségesen, figyelve másokra, főleg azokra, akik eddig azt hitték, le kell mondaniuk valamiről. Mások főznek, ez egy sütős blog :-)!

2012. november 14., szerda

A szilvalekvár helye- diós lisztmentes piskóta

Nem szeretném ledegradálni ezt a sütit, de a tészta mégiscsak a szilvalekvárhoz készült...! Eljött a szilvalekvár ideje, hiszen hideg van, bekuckózós az idő és a sok édeség mellett jól esik egy kis savanykás íz. Remek hír a lisztmentesen étkezőkek, hogy egy csipetnyi sem került bele, helyette finomra darált diót és kókuszreszeléket használtam. A tojást is kihagytam, mert kivételesen elfogyott:-) A száraz diót kesernyés és olvadós étcsoki ellensúlyozza, a savanykás-krémes szilvalekvár pedig feldobja az egyszerű tésztát. Villámsütiről van szó, mert van olyan, amikor nincs több, mint fél óra egy édesség elkészítésére. Klasszikus hétköznapi esti falat, egy leves méltó "lefojtó" társa. Fogyókúrázók csukják be a szemüket, most azonnal!



Recept:

5 ek finomra darált dió
4 ek kókuszreszelék
5-6 kocka adalékmenes 80%-os étcsokoládé apróra tördelve
4 ek cukor
2 ek méz
1 dl joghurt (nálam laktózmentes)
1/2 dl étolaj
1 tk szódabikarbóna
1 csipet őrölt fekete bors

szilvalekvár a kenéshez
porcukor a díszítéshez

A száraz összetevőket elegyítem egy edényben, majd összekeverem a joghurtot, a mézet és az olajat egy másik tálban.
A két mixet összeöntöm és folyamatos kevergetés mellett simára dolgozom. Beleszórom a csokidarabokat és újra megkeverem. Sütőpapírral bélelt négyszög alakú tepsibe öntöm, 20 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt, félbevágom, mindkét fél egyik oldalát megkenem szilvalekvárral és összetapasztom a lekváros oldalakat. Felkockázom, megszórom porcukorral és tálalom.



Nincsenek megjegyzések: