Segítség, kivételesen megint főztem! Ahogy egy korábbi bejegyzésemben megígértem, szentelek némi helyet a tortakrémeknek is. Nos ennek a mennyei masszának feltétlenül szentelnem kell, hiszen egy nagyon egyszerű, tortának induló valamit tett fenségessé. Történt ugyanis, hogy ünnepek előtt elértem azt a pontot, amit még soha: nem akartam többet sütni. Volt néhány izgalmas ünnepi megrendelésem és sok monoton apró feladat is, pl. 150 mézeskalácsot tökéletesen ugyanolyanra díszíteni 3 óra alatt. Khm. Szóval kissé elfáradtam és mivel a sütés nekem szerelem, ezért úgy döntöttem tartok egy kis pihenőt, nehogy "kihűljön a kapcsolat" köztem és a sütő közt :-) persze, hogy ilyenkor üt be a 'ménkü', össze kell dobni egy tortát. Motiváció híján, kisemmizett hűtővel, megégetett kezekkel nekiálltam és láss csodát feltámadtam. Ismerjétek meg feltámadásom eredményét, amiben az elmaradhatatlan csokis-kókuszos kombináció vaníliával válik izgalmassá. Egy egyszerű piskótás alapot is feldob (mellékelt ábra mutatja). Tényleg. Tejmentes. Klasszik. Epic.
Recept
20 dkg 100% növényi margarin
20 dkg porcukor vagy (a cukor édesítőerejének megfelelő mennyiségű nyírfacukor finomra őrölve)
1 tojás
5 dkg liszt
3 dkg kakaópor (édesszájúaknak cukrozott, többieknek cukrozatlan)
2 dl rizstej
1 kk rum
1 kis csomag kókuszreszelék
1 vaníliarúd kikapart belseje vagy pár csepp természetes vanília aroma
A margarint simára keverem egy nagy tálban. Fokozatosan hozzáadom a porcukrot, a kakaóport, a vaníliát és a rumot is. A rizstejben elkeverem a lisztet és a tojást csomómentesen, majd alacsony fokozaton melegítve lassú kevergetés mellett sűrű krémet főzök belőle. A krémbe beleforgatom a kókuszreszeléket, majd hozzáadom a margarinos masszát. Hűvösre teszem dermedni. Akkor jó, ha könnyen kenhető, de a torta függőleges oldalán is szépen megáll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése