Magamról

Saját fotó
Ételallergiával indult, relaxációs gyakorlatként folytatódott, szenvedély lett belőle...sütni mindhalálig. Egészségesen, figyelve másokra, főleg azokra, akik eddig azt hitték, le kell mondaniuk valamiről. Mások főznek, ez egy sütős blog :-)!

2013. január 29., kedd

Vega vacsora zöldfülűeknek- zöldséges lepény átírva

Vega vacsorát terveztem egyik este, mert kicsit besokalltam a húsokból mostanság. A hűtőm a hónap végére enyhén szólva kiürült, de a "mindent bele a maradékból" receptek a kedvenceim, úgyhogy belevágtam egy zöldséges pite elkészítésébe. Ígértem izraeli receptet, nos ez egy kinti étel átirata, ott reggeli, itt most vacsora. Hideg fűszeres tejföllel leöntve vagy húsimádóknak grill szelet mellé köretként is remek. Kevés is elég a boldogsághoz, mondták a régi öregek és mennyire igazuk volt! Itt egy hamisítatlan vega vacsora, tőlem, nektek. Ellensúlyozva az édes alkotásokat, jöjjön egy 30 perc alatt elkészíthető sós falat.



Recept

200 gr liszt
3 tojás
1/2 ek só
125 gr tejföl (nálam laktózmentes)
3 ek olívaolaj ( nálam bazsalikomos)
4 ek paprikás vagy grill fűszerkeverék (nálam iraeli piacos szerzeményként egy saksukába való keverék)
2 kisebb zöldpaprika vékony szeletekre vágva
3 kisebb répa reszelve
1 nagy fej vöröshagyma nagyon apróra kockázva
1/2 cs sütőpor
1 dl víz

A lisztet összekeverem a fűszerekkel és a sütőporral egy nagy keverőtálban. A tojásokat egy bögrében elegyítem a tejföllel és az olajjal, majd a vizet is hozzáadom. A zöldségeket megpucolom, darabolom és reszelem, majd összekeverem. A lisztes elegyhez öntöm a tojásos elegyet, majd a zöldségeket is hozzáadva robotgéppel simára keverem. Szilikon formában 140 fokon 15 perc alatt készre sütöm. Langyosan, koktélparadicsommal tálalom.

Nincsenek megjegyzések: