Magamról

Saját fotó
Ételallergiával indult, relaxációs gyakorlatként folytatódott, szenvedély lett belőle...sütni mindhalálig. Egészségesen, figyelve másokra, főleg azokra, akik eddig azt hitték, le kell mondaniuk valamiről. Mások főznek, ez egy sütős blog :-)!

2013. február 19., kedd

Nyuszika: répatorta van? Nincs, csak kuglóf.

Szóval répás a kuglóf, ez a helyzet. Meg csokis és olvadós. Gyorsan és könnyen elkészíthető és nem csak a nyulak fogják falni. Nálunk mindenki falta, szeletenként, de inkább kettesével. Sok benne a répa, mégsem dominál, sok benne a csoki, de nem tömény, inkább laza. Kicsit sem köhögős, úgyhogy nem kell teába vagy habos kávéba mártogatni, de lehet, ill. inkább ajánlott, főleg azoknak, akik szeretik halmozni az élvezeteket. Tessék kapaszkodni, gyönyörű is és tutira "kezdőháziasszonybiztos" a recept, egy feltétellel: szilikon kuglóf forma szükségeltetik hozzá. Érdemes egyből két darabbal kezdeni, mert hamar fogy. Én szóltam.



Recept

4 nagy sárgarépa reszelve
120 gr étcsoki reszelve
1 pohár tejföl (nálam laktózmentes)
1 dl olaj
10 púpozott ek liszt
6 púpozott ek cukor
1 csipet gyömbér
1 csipet fahéj
1 dl langyos víz
1 tk szódabikarbóna 
2 ek kakaópor (cukrozatlan)
1/2 tasak sütőpor
2 tojás

A száraz összetevőket, azaz a lisztet, cukrot, étcsokit, kakóport, gyömbért, fahéjat sütőport, szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverem kanállal. A többit - a répa kivételével egy másik tálban robotgéppel elegyítem, lassú fokozaton. A két masszát összeöntöm és beleszórom a répát, majd fényesre keverem robotgéppel, gyors fokozaton kb 4 perc alatt. Ha készen van, szilikon kuglóf formába öntöm. Az én formámhoz van egy külső fém merevítő borítás is, ez nem engedi, hogy a lágy szilikonnak köszönhetően elveszítse formáját a süti. Így teszem a sütőbe, majd 150 fokon (légkeverés mellett) fél óra alatt készre sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy puha-e belül.Mi úgy szeretjük, ha kívül keményebb, belül puhább, de ezt már sokszor olvashattátok...


Nincsenek megjegyzések: