Eperszezon közepén folytatom egy epres finomsággal és mivel nálam a csokiszezon egész évben tart, ezért egy nagy adag fűszeres kakóval is feldobom a mai esős napot. A gluténmentes diétát követők örülhetnek, itt egy finomság, amihez egy csipet liszt sem kell. Aki a keményítőt és a sütőport is kizárná, tegye bátran, csak a formából veszíthet, az ízből semmiképpen.
Recept (16 cm-s formához)
6 tojás
10 dkg cukor
3 ek natúr vagy fűszeres keserű kakaópor
3 ek étkezési keményítő
fél csomag sütőpor
25 dkg legalább 20%-os vaj vagy margarin (nálam laktózmentes vaj)
1 nagy marék felkockázott eper
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját összekeverem a cukorral és a kakaóval, majd hozzáadom a keményítőt, a sütőport, végül pedig a vajat. A tojásfehérjék közül négyet felverek,olyan kemény habbá, hogy a megfordított tányérból se csusszanjon ki. A kemény habot nagyon óvatos mozdulatokkal beleforgatom a kakós masszába, hogy laza elegyet kapjak. Szilikon vagy teflon formába öntöm, majd megszórom eperrel. 160-170 fokon 30-40 percig sütöm, hogy szép magasra emelkedjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése