Magamról

Saját fotó
Ételallergiával indult, relaxációs gyakorlatként folytatódott, szenvedély lett belőle...sütni mindhalálig. Egészségesen, figyelve másokra, főleg azokra, akik eddig azt hitték, le kell mondaniuk valamiről. Mások főznek, ez egy sütős blog :-)!

2012. június 2., szombat

Még mindig csoki és eper

Eperszezon közepén folytatom egy epres finomsággal és mivel nálam a csokiszezon egész évben tart, ezért egy nagy adag fűszeres kakóval is feldobom a mai esős napot. A gluténmentes diétát követők örülhetnek, itt egy finomság, amihez egy csipet liszt sem kell. Aki a keményítőt és a sütőport is kizárná, tegye bátran, csak a formából veszíthet, az ízből semmiképpen.


Recept (16 cm-s formához)

6 tojás 
10 dkg cukor
3 ek natúr vagy fűszeres keserű kakaópor
3 ek étkezési keményítő 
fél csomag sütőpor 
25 dkg legalább 20%-os vaj vagy margarin (nálam laktózmentes vaj)
1 nagy marék felkockázott eper

A tojásokat szétválasztom, a sárgáját összekeverem a cukorral és a kakaóval, majd hozzáadom a keményítőt, a sütőport, végül pedig a vajat. A tojásfehérjék közül négyet felverek,olyan kemény habbá, hogy a megfordított tányérból se csusszanjon ki. A kemény habot nagyon óvatos mozdulatokkal beleforgatom a kakós masszába, hogy laza elegyet kapjak. Szilikon vagy teflon formába öntöm, majd megszórom eperrel. 160-170 fokon 30-40 percig sütöm, hogy szép magasra emelkedjen.

Nincsenek megjegyzések: