Fontos leszögeznem, hogy az alapötlet koppintás. Remélem nem ciki bevallani, hogy gyűjtögetem az impulzusokat, ötleteket és sütök olyan dolgokat, amiket a barátaim vagy távolabbi ismerőseim sütnek, de persze sosem ugyanúgy. Nálam egy recept sem éli túl a hűtő kinyitsának időpontját. A fridzsider tartalma, a kedvem és az időm mindig felülírja az eredeti formátumot. Jelen esetben volt osztálytársam Istagram posztjából indltam ki, le a kalappal előtte, elfoglalt kisgyermekes anyukaként ilyen kreatív recepttel áll elő, méghozzá laktózmentesen, gratula neki!( Zizi remélem olvasod) Ez a torta is így készült, méghozzá egy vacsora csatára. Azt nem állítanám, hogy kezdőháziasszonybiztos a recept, de nem is bonyolult, csak kissé időigényes. Megérte. A vacsoracsata remekül sikerült, mindenkinek csomagoltam elvitelre is. Apropó vacsoracsata: társasoztunk...ismeritek a pyramide nevű játékot? Tessék ráguglizni, zseniális. Anita barátnőmnek ezúton is köszönöm, hogy tanulhattam valamit a sütőtökös recepten kívül azon a bizonyos estén. Méghozzá azt, hogy a gyémánt szó szinonimája a Tiffany's. Nők, ha összeülnek...
Recept (26cm-s kerek formához)
Tészta
15 dkg háztartási keksz
10 dkg margarin
Krém
kb 2kg-os sütötök fele
2 tojás
10 dkg barnacukor
1,5 dl tejföl (nálam laktózmentes)
1 dl szójatejszín
1 ek reszelt friss gyömbér
1 kk fahéj
1 kk szerencsendió
1 ek száríttt bio citromhéj
1/2 cs. sütőpor
A tésztával kezdem: pengés robotgépben szépen összekaszabolom a háztartási kekszet kis darabokra, de nem por állagúra. Közben mikróban megolvasztom a margarint és ha teljesen híg állapotba kerül, ráöntöm a kekszre és összekeverem úgy, hogy pépes, gyúrható masszát kapjak. A masszát a kerek sütőforma aljába nyomkodom, elegyengetem és hűtőbe teszem dermedni. Következik a krém: a sütőtököt felkarikázom kb 1,5 cm vastag szeletekre és 160 fokon légkeverés mellett fél óra alatt megsütöm, hagyom, hogy a teteje megbarnuljon. Ha kihűlt, villával összenyomkodom egy tálban majd hozzáadom az összes többi alapanyagot ami a krémhez kell, random sorrendben, ahogy tetszik:-) Az egészet lassú fokozaton robotgéppel simára keverem és az immár kihűlt kekszes alapra öntöm. Lassan, kb 50 perc alatt sül meg, légkeverés mellett 180 fokon. Érdemes megszúrni 30-40 perc után. Akkor jó, ha a krém kissé rugalmas-habos állagú marad, a teteje viszont megbarnul. Porcukorral díszítettem, miután kihűlt,aszelt bogyós gyümölcsökkel és magokkal tálaltam.
1 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik!!
Megjegyzés küldése