Egy időben szinte untam a kókuszt, annyi féle sütit sütöttem a fehér finomságal. Kis ideje eltűnt (más dolgokkal és más személyekkel együtt) az életemből, de tegnap este a kezembe akadt és nem tudtam ellenállni. Fordulatot várok ettől a kókusz dologtól, égi jelnek tekintem, hogy pont tegnap került a kezembe. Szóval kívántam valamit a kókusztól (tessék hangosan felröhögni) és várom, hogy teljesüljön. Remélem, hogy a kókuszrajongók is így vannak ezzel. Fiatalság, bolondság, a süti meg isteni. Azért azt éreztem, hogy a cukor-kókusz-baracklekvár édeshármast lazítani kellene valami egészségesebbel, így felhasználtam a maradék (pont elegendő) zabpelyhet is a tésztához. Omlós, de roppanós, édes és savanykás...khm...a tökéletes vasárnap esti nasi. Kívánjatok egyet miközben megeszitek!
Recept: (kis méretű formához)
2 tojás
10 dkg margarin
1 pohár tejföl (nálam laktózmentes)
1/2 kis zacskó jó minőségű kókuszreszelék
fél bögre liszt
fél bögre cukor
fél bögre zabpehely
1/2 csomag sütőpor
híg, savanykás baracklekvár a kenéshez
A margarint a cukorral és a tojással habosra keverem. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, zabpelyhet, kókuszreszeléket. A tésztát tejföllel lazítom, majd simára keverem. A folyékeny (nem nyúlós!) tésztát szilikon formába öntöm, 25-30 p alatt aranybarnára sütöm. Ha kihűlt, vízszintesen kettévágom és megkenem a lekvárral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése