Magamról

Saját fotó
Ételallergiával indult, relaxációs gyakorlatként folytatódott, szenvedély lett belőle...sütni mindhalálig. Egészségesen, figyelve másokra, főleg azokra, akik eddig azt hitték, le kell mondaniuk valamiről. Mások főznek, ez egy sütős blog :-)!

2012. március 31., szombat

Szicíliai puszedli

Napfény- és édességfüggők/ kezdő házitündérek figyelem! Létezik olyan sütemény, ami mindössze 30 perc alatt elkészül és garantáltan a napfényes Itália hangulatát idézi. Szeretettel - és porcukros kézzel- mutatom be a szicíliai puszedlit. Jó hír a laktóz és gulténérzékenyeknek: nem tartalmaz tejterméket és persze gabonafélét sem. Könnyű, szóval egész nagy adag is elfogyasztható belőle. Tartós is: piros pöttyös fémdobozban a Vespám csomagtartójában zötykölődött egy napig és nem száradt ki. Dolce vita...hmmm!



Recept:

150 g blansírozott, megpirított mandula finomra őrölve (nálam a zacskós őrölt változat került elő a gyorsaság kedvéért)
2 tojásfehérje
4 tasak vaníliás cukor
60 g cukor
1 tk szárított citromhéj
1 kupak meggy vagy jaffaszöp
1 tk. víz
porcukor a szóráshoz

Az őrölt mandulát és szárított citromhéjat a tojásfehérjékkel simára keverem. Egy másik tálban a cukrot, vaníliás cukrot, szörpöt és vizet elegyítem, majd hozzáadom a mandulás mixhez. A puding állagú tésztából egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kiskanálnyi halmokat helyezek, egymástól 3-4 cm-re, majd a tetejüket megnyomva korong formájúra lapítom őket. 190 fokra előmelegített légkeveréses fokozaton 15-20 perc alatt világosbarnára sütöm őket. Ha kihűltek, megszórom a tetejüket porcukorral.



Nincsenek megjegyzések: