Ismét egy mennyei "hazaváró" következik. Aki ismeri az Élet Íze blogot, tudja mit jelent ez nálam: gyors, egészséges, könnyű, meleg egytálételt, ami hétközben is simán kivitelezhető. A vacsi gyakran úgy áll össze, hogy körülnézek milyen friss, kedvemre való nyersanyag kapható a közelben. Most is így történt: ebédszünetben átrohantam a henteshez, hogy megnézzem milyen húst találok, a csirkemell hibátlan volt, így gyorsan vettem fél kilót. Szerencsés vagyok, mert félúton dolgozom a Vásárcsarnok és a Fehérvári úti piac között, így találtam szép padlizsánt, répát és póréhagymát is. Volt otthon leveles tésztám, laktózmentes tejszínem és tojásom, így hamar megfogalmazódott bennem a gondolat: ragus batyu lesz a menü. Isteni finom még melegen, omlósan, de vigyázat, a töltelék belseje rendkívül forró :-)!
Recept (kb. 8 batyuhoz)
500 g leveles tészta
500g csirkemell filé
2 db sárgarépa
1 db nagyobb padlizsán
1 db nagyobb póréhagyma
2 db tojás
1,5 dl laktózmentes tejszín
olaj
só, bors, majoranna
A csirkemellet megmosom, egészen apróra kockázom, kevés olajon sóval és majorannával megpirítom, úgy, hogy kissé kérges legyen a külseje. Erre azért van szükség, mert ha a raguval együtt a batyuba töltöm, könnyen "elázhat", felpuhulhat. A padlizsánt felkockázom, pár csepp citromlevet csepegtetek rá, majd kevés olajon sóval és majorannával pirítom. A répával is ugyanezt teszem, majd kevéske pirítás után egy kis vizet öntök alá és fedőt teszek fölé, hogy megmaradjon az enyhén roppanós állaga. A póréhagymát éppen, hogy csak megdinsztelem fűszerezés nélkül. A megpirított zöldségeket egy tálban összekeverem, hozzáöntöm a felvert tojással összekevert tejszínt és 2 kanál lisztet. Sűrű, ragacsos masszát kell kapnom. Ha ez készen van, kb 10x10cm-es négyzetlapokra nyújtom a levelestésztát és megkenem tojással. A zöldségragut a közepére helyezem (kb. 1-1,5 evőkanálnyit) majd a ragu tetejére szórok 4-5 darabot a csirkemell kockákból. Az ellenkező oldali sarkait felhajtom, megpödröm vagy letapasztom. Sütőpapírralt bélelt tepsibe teszem, tojással lekenem és aranybarnára sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése