Magamról

Saját fotó
Ételallergiával indult, relaxációs gyakorlatként folytatódott, szenvedély lett belőle...sütni mindhalálig. Egészségesen, figyelve másokra, főleg azokra, akik eddig azt hitték, le kell mondaniuk valamiről. Mások főznek, ez egy sütős blog :-)!

2012. január 19., csütörtök

Ragus batyu

Ismét egy mennyei "hazaváró" következik. Aki ismeri az Élet Íze blogot, tudja mit jelent ez nálam: gyors, egészséges, könnyű, meleg egytálételt, ami hétközben is simán kivitelezhető. A vacsi gyakran úgy áll össze, hogy körülnézek milyen friss, kedvemre való nyersanyag kapható a közelben. Most is így történt: ebédszünetben átrohantam a henteshez, hogy megnézzem milyen húst találok, a csirkemell hibátlan volt, így gyorsan vettem fél kilót. Szerencsés vagyok, mert félúton dolgozom a Vásárcsarnok és a Fehérvári úti piac között, így találtam szép padlizsánt, répát és póréhagymát is. Volt otthon leveles tésztám, laktózmentes tejszínem és tojásom, így hamar megfogalmazódott bennem a gondolat: ragus batyu lesz a menü. Isteni finom még melegen, omlósan, de vigyázat, a töltelék belseje rendkívül forró :-)!






Recept (kb. 8 batyuhoz)


500 g leveles tészta
500g csirkemell filé
2 db sárgarépa
1 db nagyobb padlizsán
1 db nagyobb póréhagyma
2 db tojás
1,5 dl laktózmentes tejszín
olaj
só, bors, majoranna


A csirkemellet megmosom, egészen apróra kockázom, kevés olajon sóval és majorannával megpirítom, úgy, hogy kissé kérges legyen a külseje. Erre azért van szükség, mert ha a raguval együtt a batyuba töltöm, könnyen "elázhat", felpuhulhat. A padlizsánt felkockázom, pár csepp citromlevet csepegtetek rá, majd kevés olajon sóval és majorannával pirítom. A répával is ugyanezt teszem, majd kevéske pirítás után egy kis vizet öntök alá és fedőt teszek fölé, hogy megmaradjon az enyhén roppanós állaga. A póréhagymát éppen, hogy csak megdinsztelem fűszerezés nélkül. A megpirított zöldségeket egy tálban összekeverem, hozzáöntöm a felvert tojással összekevert tejszínt és 2 kanál lisztet. Sűrű, ragacsos masszát kell kapnom. Ha ez készen van, kb 10x10cm-es négyzetlapokra nyújtom a levelestésztát és megkenem tojással. A zöldségragut a közepére helyezem (kb. 1-1,5 evőkanálnyit) majd a ragu tetejére szórok 4-5 darabot a csirkemell kockákból. Az ellenkező oldali sarkait felhajtom, megpödröm vagy letapasztom. Sütőpapírralt bélelt tepsibe teszem, tojással lekenem és aranybarnára sütöm.

Nincsenek megjegyzések: