Magamról

Saját fotó
Ételallergiával indult, relaxációs gyakorlatként folytatódott, szenvedély lett belőle...sütni mindhalálig. Egészségesen, figyelve másokra, főleg azokra, akik eddig azt hitték, le kell mondaniuk valamiről. Mások főznek, ez egy sütős blog :-)!

2012. május 31., csütörtök

Csoki-eper-vanília szétesős

Az eperszezon kellős közepén nem volt nehéz dolgom, hogy mézédes tűzpiros gyümölcsöket szerezzek be. Miközben vásároltam eszembe jutottak gyermekkorom fagylaltos élményei. A nagyszüleimmel gyakran mentünk el a Gyöngyvirág eszpresszóba, ahol három féle fagyit mértek: csokit, epret és vaníliát. Ez a hagyományos ízkombináció sosem megy ki a divatból, mint ahogy a könnyű és gyorsan elkészíthető sütemények is örök kedvencek maradnak. Ez a mostani is pont ilyen: tocsogós, ízletes, szétesősen omlós. Könnyű elkészíteni, nehéz fotózni.


Recept:

1 nagy marék eper szabálytalan darabokra vágva

Tészta

A tésztám receptje itt olvasható, hagyományos csokitorta alapra helyeztem a feltétet.

Krém

A hagyományos édes-vaníliás cukrászkrém receptje pedig itt található.

A tésztát bekeverem, majd szögletes szilikon formába öntöm, habkártyával elegyengetem a felületét és megsütöm a recept szerint. Közben szabálytalan darabokra vágom az epret. A krémet- miután elkészült- kis időre hűtőbe teszem, ezalatt kihűl a csokis alap is. A még folyós, de már sűrű krémet habkártyával vagy egy széles és lapos késsel felkenem a csokis alapra, majd az eperdarabokkal megszórom. Ha kell, kicsit belenyomkodom az epreket a krémbe, hogy könnyebben rajta maradjanak. Onnan tudom, hogy igazán jól csináltam a dolgom, hogy a tészta belül még szinte folyós, a krém könnyű, az eper pedig roppanós.

Nincsenek megjegyzések: