Most, hogy melegszik az idő, egyre jobban kívánom a gyümölcsöket. Sajnos még nem érett meg a szeder a balatoni kertünk szederfáján (és ha megérik, akkor is nagy része megy majd a fagyasztóba vagy a lekváros bödönbe, mert hamar romlik) így mirelit gyömölcsből készült ez a könnyű sütemény. Bármilyen piros gyümölccsel finom, de feketeszederrel és ribizlivel az igazi- szerintem. A trükk az, hogy nem engedem fel teljesen a gyümölcsöket, így jobban megőrzik roppanós állagukat. A tészta egyszerű és nagyszerű kevert tészta egy kis joghurttal (nálam természetesen laktózmentessel.) Nyár, piknik, kockás pléd, pöttyös szalvéta, gyümölcsös süti. Hmmmm....
Recept: (16 cm-s kerek formához)
1 bögre liszt
1 tk. fahéj
1/2 bögre cukor (egy része lehet bourbon vaníliás cukor is)
1/2 bögre joghurt (nálam laktózmentes)
1/4 bögre olaj
1 bögre piros bogyós gyümölcs
2 tojás
A tészta hozzávalóit robotgéppel alaposan összekeverem, majd óvatosan beleforgatom a még enyhén dermedt gyümölcsöket. Sütőpapírral bélelt formába öntöm, majd 160 fokon (légkeverés mellett) barnára sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy mennyire nedves a belseje. Akkor finom, ha kívül enyhén megkeményedik belül pedig omlós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése