Magamról

Saját fotó
Ételallergiával indult, relaxációs gyakorlatként folytatódott, szenvedély lett belőle...sütni mindhalálig. Egészségesen, figyelve másokra, főleg azokra, akik eddig azt hitték, le kell mondaniuk valamiről. Mások főznek, ez egy sütős blog :-)!

2012. május 29., kedd

Egy szeletke nyár- szedres finomság

Most, hogy melegszik az idő, egyre jobban kívánom a gyümölcsöket. Sajnos még nem érett meg a szeder a balatoni kertünk szederfáján (és ha megérik, akkor is nagy része megy majd a fagyasztóba vagy a lekváros bödönbe, mert hamar romlik) így mirelit gyömölcsből készült ez a könnyű sütemény. Bármilyen piros gyümölccsel finom, de feketeszederrel és ribizlivel az igazi- szerintem. A trükk az, hogy nem engedem fel teljesen a gyümölcsöket, így jobban megőrzik roppanós állagukat. A tészta egyszerű és nagyszerű kevert tészta egy kis joghurttal (nálam természetesen laktózmentessel.) Nyár, piknik, kockás pléd, pöttyös szalvéta, gyümölcsös süti. Hmmmm....


Recept: (16 cm-s kerek formához)

1 bögre liszt
1 tk. fahéj
1/2 bögre cukor (egy része lehet bourbon vaníliás cukor is)
1/2 bögre joghurt (nálam laktózmentes)
1/4 bögre olaj
1 bögre piros bogyós gyümölcs
2 tojás

A tészta hozzávalóit robotgéppel alaposan összekeverem, majd óvatosan beleforgatom a még enyhén dermedt gyümölcsöket. Sütőpapírral bélelt formába öntöm, majd 160 fokon (légkeverés mellett) barnára sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy mennyire nedves a belseje. Akkor finom, ha kívül enyhén megkeményedik belül pedig omlós.

Nincsenek megjegyzések: